top of page
Search
  • Writer's pictureSuski

Köpis maratonmatkan kohteena

Tammikuun voisin nimetä tästä eteenpäin maratonmatkan pohdiskelu kuukaudeksi. Viime vuonna kävin tismalleen samaan aikaan pohdintaa, missä juoksisin tuon 42,195 km seuraavaksi. Tällöin kohteeksi valikoitui Kööpenhamina. Reissua avasin toukokuussa hieman Instagram -tilini puolella, mutta varsinaista postausta en ole aiheesta kirjoittanut. Ja koska nyt on vielä loistava aika ilmoittautua mukaan, vien teidät hetkeksi vuoden 2019 toukokuulle ja elämäni toiselle maratonille.


 

Päätöksen ja ilmoittautumisen tein tammikuussa 2019. Ihana ystäväni Tuuli ilmoittautui reissuun mukaan kannustajan ja huoltajan rooliin, joten kohde oli sitä myöten päätetty. Ilmoittautuminen onnistui helposti Copenhagen Marathon -sivun kautta ja kyseessä oli vielä 40. juhlavuosi. Kaikki tarpeellinen tieto tuli heti sähköpostiin ja tapahtumalle oli luotu vielä oikein hyvin toimiva applikaatio.


Majoitus + lennot


Ole näiden kanssa ajoissa! Itse varasin meille lennot lähes samalta istumalta kun tein ilmoittautumisen maratonille, mutta majoituksen kanssa jäin pohtimaan. Kun sitten huhtikuun lopulla vihdoin havahduin asian suhteen, ei varmaan tule yllätyksenä, että hotellit ja Airbnb:t olivat aika täynnä. Kävi kuitenkin ihan mieletön tuuri, sillä 24.4. selailin vaihtoehtoja ajatuksella, että nyt on vaan otettava joku, maksoi mitä maksoi. Hetken päästä silmieni eteen avautui aivan ihanan näköinen Airbnb -asunto, jonka sijaintia en voinut uskoa todeksi. Asunto sijaitsi nimittäin vain 50 metrin päässä lähtö- ja maalialueesta! Paikan päällä selvisi, että majoittaja oli avannut kohteen vain 15 minuuttia ennen tekemääni varausta. Vaikka tällä kertaa kävi paremmin kuin hyvin, otin toivottavasti opikseni. Kööpenhaminan maraton juostaan aamulähdöllä, joten mikään ei ole stressaavampaa kuin miettiä a) ehdinkö paikalle ajoissa, b) saanko nukuttua riittävästi, jos siirtyminen alueelle pitää aloittaa kukon laulun aikaan.
Tapahtuma


Itse tapahtuma oli mielestäni hyväntuulinen ja erittäin hyvin järjestetty. Kiemuraisella reitillä on paljon käännöksiä, joista osa melkoisen tiukkoja. Pahoja nousuja ei ole ja jos maratoneja ei ole vielä kovin monia takana, on omaa aikaa hyvät mahdollisuudet parantaa. Reitillä on paikoitellen mukulakiveä, joka saattaisi sateella olla hyvinkin liukas. Viime vuoden porottavassa auringonpaahteessa tätä varaa ei ollut.


Oma juoksu ei sujunut odotusten mukaan ja olin todella pettynyt aikaan 4:29:39 (puolikkaan kun juoksin kuitenkin aikaan 1:50). Matkan varrelle mahtui pahoja ongelmia nesteytyksen kanssa, jotka alkoivat nimenomaan tuon puolikkaan jälkeen. Puolikkaan jälkeisiltä seuraavilta kolmelta pisteeltä en pystynyt juomaan edes vettä ja 30 kilometrin kohdalla olin varma, että pyörryn. Maaliin kuitenkin pääsin ja viikon päästä tästä palkkasin itselleni valmentajan seuraava koitosta varten. Tiedän, että pystyn parempaan. ;)Maraton + yhdistetty miniloma


Kun maratoneja juoksee ulkomailla, on juoksun kylkeen helppo yhdistää miniloma. Muista kuitenkin, että seuraavana päivänä jalat voivat olla "hiukan" kipeät. Kööpenhaminassa suosittelen ehdottomasti vuokraamaan pyörän. Tämän kaupungin pyöräilykulttuuri on jotain, mistä kaikkien maiden pitäisi ottaa oppia. Niin ja helpotti se pyörä liikkumista kyllä huomattavasti maratonin jälkeisenä päivänä.Köpiksen aamupalavinkit


Me ei ehditty tutustua Köpiksen ihanilta vaikuttaviin ruokapaikkoihin ihan niin paljon kuin olisi haluttu, mutta muutamat aamupalapaikat ja ihana kasvisruokapaikka minireissun aikana löydettiin. Tässäpä nämä, olkaa hyvät:


The Organic Boho | Tänne satuttiin ensimmäisenä iltana ihan vahingossa. Oltiin juuri haettu liput ja laput maratonia varten ja melkein jo luovutettu hyvän ruokapaikan suhteen, kunnes Google Mapsin ”lähellä sinua olevat ravintolat” pelasti nälkäisen kaksikon.

Paikka oli I H A N A ja ruoka todella hyvää! Suosittelen!


Bowl Market CPH | Jos rakastat puuroa, Acai – tai smoothie bowleja, kokeile tätä! Lista oli täynnä toinen toistaan herkullisempia aamupalakulhoja. Täällä olisin helposti voinut syödä, vaikka ihan joka aamu. 💛 Iso suositus!

Simple Raw | Täällä syötiin viimeisen aamun aamupala. Ihanalla paikalla, aivan keskustassa ja mahdollisuus syödä ulkona terassilla. Ravintolan sisutus oli todella kaunis ja lista suht kompakti. Kaikki annokset vegaanisia ja gluteenittomia. Listalta löytyi melko isoja ja hyvän kuuloisia aamupalamenuja, joiden kaikkia elementtejä ei kuitenkaan löytynyt listalta yksittäin. Paikkana erinomainen, ei kuitenkaan noussut ykkössuosikiksi.

Vastaavan listauksen ja paikkojen omat IG-tilit löydät nimimerkkini @suskir takaa täältä.

- Suski -

100 views0 comments

Comments


bottom of page