top of page
Search
  • Writer's pictureSuski

DANCE FOR 30 YEARS - lähes kaikki synttärien järjestämisestä

Updated: Feb 9, 2020

Pohdin pitkään haluanko tai itse asiassa jaksanko järjestää kolmekymppisiä. Olen aina rakastanut juhlia ja niiden järjestämistä, mutta kun alkuperäiset suunnitelmat teeman ja tilan suhteen kariutuivat jo ensi metreillä, olin valmis jättämään leikin kesken. Onneksi en jättänyt! Näistä tuli nimittäin täydelliset (ja NIIN mun näköiset) Jumppatanssisynttärit ripauksella glitteriä!

 

Teema


Tammi-/helmikuussa biitsibileiden järjestäminen osoittautui hieman hankalaksi, joten teemaksi valikoitui tanssi ja glitter. Halusin ehdottomasti sisällyttää juhlapäivään yhteisen treenin ystävieni kanssa, joten vuokrasin ELIXIA Citycenterin ryhmäliikuntastudion yksityskäyttöön. Yhdessä ohjaajaystävieni Emman ja Kertun kanssa ohjasimme tanssia ja kehonhuoltoa sisältävän setin. Täydellinen tapa aloittaa ilta ja omasta mielestäni tämä oli juhlien paras osuus.


Glitter-teemasta en halunnut tuottaa ylimääräistä painetta vierailleni, joten tilasin jumpan jälkeen paikalle Glitternistin glitteröimään juhlavieraita. Palveluvalikoimasta löytyi jo suoraan "synttäripaketti", joka pystyttiin toteuttamaan vastuullisimmilla ecoglittereillä. Mahdollisuutena on myös valita täysin biohajoavia glittereitä.


Valmistautuminen

*Kaupallinen yhteistyö Suomen Sähkötuonti Oy


Ihana yhteistyökumppanini Suomen Sähkötuonti Oy halusi olla mukana juhlissani ja antaa kaikille jumppareille SmellWell -hajunkerääjäpussit, jotta hikivaatteet voisi huoletta jättää treenikasseihin muhimaan.


SmellWell -pussit ovat aivan mahtavia, ne eivät nimittäin ainoastaan peitä pahoja hajuja, vaan iskevät ongelman ytimeen imemällä kosteuden tehokkaasti treenivaatteista- ja kengistä. Kosteus, lämpö ja ihosolut luovat täydellisen kasvupaikan bakteereille ja hajuille. Kun kosteus saadaan tehokkaasti pois, eliminoidaan samalla bakteerien ja hajujen elinehdot.


SmellWell on Reach-sertifioitu, joten se on turvallinen ihmiselle ja luonnolle. Se on 100% myrkytön ja vastuullisesti uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista valmistettu. Yksi pussi kestää jopa 6 kk ja on heti käyttövalmis -riittää, kun heität pussin treenikassiin vaatteiden sekaan tai laitat treenikenkien sisään. Mulla nämä ovat päivittäisessä käytössä.


SmellWellien lisäksi sain juhlavieraiden käyttöön todella laajan valikoiman Babyliss -hiustenmuotoilulaitteita, jotta valmistautuminen ei muodostuisi jumppaan osallistumisen esteeksi! Jumpan jälkeen raudat kuumaksi ja tukat tötterölle -valinnanvaraa todellakin oli! Valikoimasta löytyi nimittäin; lainerautaa, kreppirautaa, suoristusrautaa, hiustenkuivaajaa, puikkokiharrinta sekä vähän isommille laineille, että afrotukalle.


Kaiken kukkuraksi pääsin vielä yllättämään yhden ystävistäni arpomalla oman lempparirautani; Babyliss Deep Wawer -laineraudan! Oman kampaukseni pohjalle oli myös tehty kiharat juuri tällä samaisella raudalla. Luottotuote niin arkeen kuin juhlaan!


Babyliss -tuotteita myy mm. Stockmann sekä Verkkokauppa.com ja

SmellWell -tuotteita Verkkokauppa.com:in lisäksi mm. K-Citymarket


Koristelu


En halunnut ostaa "turhia" koristeita, tanssit kun siirtyivät kuitenkin suht pian viereiseen yökerho Skohaniin, mutta ilmapallokaaren halusin ehdottomasti. Sen suhteen otin pienen riskin ja tilasin netistä tiedostaen, että joutuisin itse kasaushommiin. Lauantaiaamuna noin 1,5 tunnin sekä 60 puhalletun ja 10 heliumilla täytetyn ilmapallon jälkeen sain kokea onnistumisen iloa. Pakkauksessa tulleen köynnösnauhaan ansiosta, kaaren kokoaminen oli aika helppoa, pumpusta olisi toki ollut vähän apua.


Vieraskirjaa varten toin paikalle tyhjän, kovakantisen vihon, kyniä ja photo booth -rekvisiittaa. Polaroid -kameran lainasin ystävältäni. Helppo ja aivan mahtava tapa saada ikimuistoisia terveisiä ja ikuistettua illan hetkiä. <3


Ruoka


Ruuan suhteen jouduin tekemään ison kompromissin ja menemään helpoimman kautta - tilasin pizzaa sekä smoothieita. Kakut halusin kuitenkin tehdä itse. Ruuanlaitto tai oikeastaan leipominen kun on itselle ihan mieluista puuhaa, päätös ruokien tilaamisesta ei ollut helppo. Välillä se suurin tyydytys taitaa kuitenkin tulla siitä, kun voi sanoa tehneensä itse. Nyt en tehnyt ja päätös oli erittäin hyvä. Pizzat hävisivät viimeistä murua myöden ennätysajassa, jopa ne gluteenittomat ja vegaaniset.


Oma look


Mua harmittaa, että vielä vuonna 2020 juhlavaatteiden lainaaminen/vuokraaminen on normaalille kuluttajalle vähän hankalaa. Olisin mielelläni vuokrannut juhla-asuni esimerkiksi KULT -nettisivun kautta, jonka on perustanut Muotimarkkinointitutkinnon aikainen opiskelukaverini. Valitettavasti en tällä kertaa löytänyt sopivaa lainattavaa, vaan päädyin penkomaan omaa vaatekaappiani ja yhdistämään H&M:n alesta löytyneen glitter-hameen Marimekon toppiin. Toppikin on itse asiassa ALE-löytö, jonka rakas äitini kävi joulun jälkeen Vantaan Outlet -myymälästä hakemassa. Korkkarit on ostettu aikoinaan ylppäreihini. Kampauksen loihti mun rakas ystävä Elif juhla-aamuna. Meikata en oikeastaan kunnolla edes ehtinyt, onneksi oli glitterit!


Valokuvaaja


Johanna Rontu, jonka käsialaa lähes kaikki tämän postauksen kuvat ovat, oli paikalla noin 2 tunnin ajan. Kysyin tarjousta häneltä aivan viime hetkillä, kun tajusin, etten halua itse olla vastuussa illan ikuistamisesta. Johannan palkkaaminen oli täysin oikea päätös! Valmiit kuvat ovat tunnelmaltaan juuri sitä, mitä toivoin. Tila oli valon puolesta haastava, joten ilman ammattilaista, illan kuvat olisivat olleet todella pimeitä ja epätarkkoja. Johannaa voin suositella erittäin suurella lämmöllä.


Juhlien järjestämisen 5 vinkkiä

  1. Aloita järjestäminen ajoissa. Mielummin jopa "liian aikaisin". Itse aloitin lokakuussa (juhlat pidettiin 1.2.), mutta alkuperäisten suunnitelmien kariuduttua, olinkin yht äkkiä todella myöhässä.

  2. Kutsu vieraat henkilökohtaisesti. Itse tein sähköisen kutsukortin (ennen sitä olin jo lähettänyt "save the date" -kutsun), ei Facebook-tapahtumaa vaan henkilökohtainen viesti. Näin saat varmimmin vastauksen.

  3. Sopivaa juhlatilaa kannattaa etsiä esimerkiksi venuu.fi -sivustolta. Omalla kohdalla tunnelmallinen Teatterimuseo sekä lähellä kotia sijaitseva Juhlatila Aitio keikkuivat pitkään listalla, mutta koska olin loppujen lopuksi myöhässä, tilat olivat jo varattuja.

  4. Jos pidät isot juhlat, harkitse henkilökuntaa. Juhlien sankarin ei tulisi olla se, joka häärää tarjoilujen ja siivouksen parissa.

  5. Varaudu, että peruutuksia tulee ja vieläpä ihan viime hetkellä.


Ja tärkeinpänä kaikista; NAUTI itse juhlista! Aika kuluu kuitenkin aivan liian nopeasti. ;)

Lisää synttärifiiliksiä löydät Instagram -tililtäni!


<3 llä: Suski

122 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page